Pagina's

vrijdag 3 februari 2017

Chocolade bananen brood

Gues who's back, back again! Hey Guys ik ben er weer. Om eerlijk te zijn heb ik FitfoodKatja een beetje laten verslonzen en ik voel me er een beetje schuldig om. Nu denk je vast waarom voel je je schuldig?  nou... vroeger toen ik veel gezonde recepten maakte voor FitfoodKatja had ik een leuke hobby waar ik gelukkig van werd, en ik miste dit gevoel weer een beetje. Heimwee dat is wat ik begon te krijgen dus is het tijd voor verandering. Ondertussen woon ik op mijzelf ik heb een prachtige keuken en de mogelijkheid om veel recepten uit te proberen, en dat is wat ik ga doen! Ik ben de keuken in gegaan om te kijken of ik die 'FitfoodKatja' skills nog bezit. Een echte healthy baksel wat iedereen ondertussen wel kent is de bananenbrood, ik dacht als ik een heerlijke bananenbrood op tafel kan zetten dan weet ik zeker dat ik de skills nog heb om heerlijke en gezonde recepten te kunnen maken. En guyyss..... ik heb de skills nog steeds hoor, de bananenbrood is namelijk VER-RUK-KE-LIJK geworden.


Wat heb je nodig?

  • 3 bananen
  • 3 eieren
  • 150 gram havermout
  • 4 theelepels cacao poeder
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 60 gram dadels
  • 2 theelepels honing
1. Verwarm de oven voor op 180 graden
2. Kook wat water en laat de dadels vervolgens 5 minuten weken in het kokend water
3. Maal de havermout in een keukenmachine samen met de bakpoeder en cacao poeder
4. Doe alle droge ingrediënten in een kom
5. Vervolgens maal je de dadels in een keukenmachine
6. Doe hier de bananen, eieren en honing bij tot je een vloeibaar massa hebt
7. Meng de natte ingrediënten samen met de droge ingrediënten tot een beslag
8. Doe het beslag in een bakvorm, zelf gebruik ik een siliconen bak heb je deze zelf niet vet dan de bakblik in
9. Leg de bakvorm in de oven en bak je bananenbrood in 50 minuten af
10. Nadat je bananenbrood klaar is laat je hem nog even 10 minuten afkoelen
11. En klaar is kees!
Geen opmerkingen:

Een reactie posten