Pagina's

dinsdag 17 maart 2015

Zoete aardappel frietjes

Wie houd er niet van friet? Ik lust er wel pap van, *kug kug* ik lust er wel friet van. Zo vaak eet ik het niet, want die slanke gele jongens zijn niet zo gezond voor je. Onlangs is iedereen wel een beetje bekend met de zoete aardappel. Wat trouwens geen aardappel is maar een bataat (knol). Ik ken de zoete knol al een tijdje en me moeder is er ook niet vies van om deze knol te gebruiken in haar gerechten. Wat overigens onwijs lekker is. Maar toch verbaasde het me dat ik nooit frietjes gemaakt had van deze knol. Zo heb ik dus een zoete aardappel gehaald en was het tijd om frietjes te maken. En omdat bij frietjes natuurlijk een sausje hoort heb ik gekozen voor een gezonde variant namelijk een gacamole saus. Wat trouwens een onwijs lekkere combinatie was! Wat heb je nodig?

  • Grote zoete aardappel
  • Paprika poeder
  • Zout
  • Kokosolie of Olijfolie
1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
2. Schil de aardappel en snijd ze in lange repen.
3. Laat de repen voor 30 minuten weken in koud water.
4. Spoel de frieten een paar keer om met water en dep ze droog met een theedoek.
5. Smelt de kokosolie in de magnetron.
6. Leg de frieten in een kom en meng dit samen met de kokosolie of olijfolie en de paprika poeder.
7. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
8. Verspreid de frieten over de bakplaat en bestrooi ze met wat zout.
9. Bak de frieten af voor 30 - 35 minuten in de oven.
10. Laat ze even afkoelen en smullen maar!

* Zijn ze na 35 minuten nog wat aan de zachte kant kijk dan om de paar minuten of ze knapperig genoeg zijn. Soms verschilt het per oven hoe hard het gaat.tip: Zelf haal ik altijd zoete aardappels bij de Lidl omdat deze zoete aardappel oranje is aan de binnenkant. Bij veel supermarkten zijn de zoete aardappels geel.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten