Pagina's

dinsdag 24 maart 2015

Mango aardbei kwarkbroodjes

Experimenteren in de keuken is altijd leuk. En als er een lekkere creatie uit ontstaat ben ik ontzettend tevreden. Ik ben altijd dol geweest op zoete broodjes. Het leukste aan gezond eten is het zoeken naar gezonde tussendoortjes. Al een lange tijd liep ik rond met het idee dat ik zoete kwark broodjes wou maken. Dus werd het tijd om de keuken in te stappen en op onderzoek uit te gaan. Na lang zoeken kwamen er heerlijke amandel aardbei mango broodjes de oven uitspringen. Helaas waren deze schatjes na een dag al op!



Wat heb je nodig?
  • 250 gram amandelmeel
  • 250 gram magere aardbei kwark (Alberthijen)
  • 1 ei
  • 1 theelepel bakpoeder
  • Mango stukjes (diepvries)

1. Verwarm de oven voor op 225 graden.
2. Meng in een kom de amandelmeel samen met de bakpoeder.
3. Doe de kwark bij de droge ingredi├źnten en mix het samen met een lepel.
4. Vervolgens doe je de ei bij het mengsel en mix je alles goed samen met een lepel.
5. Als laatst doe je de mango stukjes bij je beslag en mix je het samen met je handen.
6. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
7. Maak met je handen 7 balletjes en leg deze op de bakplaat.
8. Druk met je handpalm de balletjes een beetje plat.
9. Bak de broodjes voor 20 - 25 minuten af in de oven.
10. De broodjes zijn nog lekkerder als je de broodjes glazuurt met de overgebleven aardbei kwark.


Laat me weten wat jullie van de zoete broodjes vonden!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten