Pagina's

dinsdag 31 maart 2015

Banaan bonbon snacks

Om eerlijk te zijn ben ik een persoon dat houd van simpel en snel. Misschien had je dat niet verwacht omdat de meeste recepten altijd wel wat tijd nodig hebben. Maar als het om snacken gaat wil ik dat het zo simpel mogelijk is. Ik heb immers geen zin om op vrijdagavond een paar uur in de keuken te staan om iets te snacken te hebben voor de buis. En omdat ik teveel rijpe bananen over had vond ik dat het tijd was om eens weer één van mijn favoriete snacks te maken en dit met jullie te delen. Banaan/pindakaas bonbons met aardbei. Loopt het water al in je mond!



Wat heb je nodig?

  • 1 rijpe banaan
  • (crunchy) pindakaas
  • aardbeien
  • zwarte chocolade (boven de 72%)
1. Bekleed een bord met bakpapier zodat het niet lastig word om de gesmolten chocolade van je bord te wassen.
2. Snijd een banaan in schijfjes. Zorg ervoor dat je een even aantal hebt.
3. Doe wat pindakaas tussen de banaan schijfjes en leg dit voor 5 minuten in de koelkast.
4. In de tussentijd smelt je wat chocolade in een kommetje in de magnetron.
5. Blijf goed roeren zodat de chocolade niet aanbrandt.
6. Giet voorzichtig de chocolade over de banaan snackjes.
7. Leg wat aardbeischijfjes over een paar banaan snackjes en laat het hard worden in de koelkast.
8. En smullen maar!!




Geen opmerkingen:

Een reactie posten