Pagina's

zaterdag 24 januari 2015

Kokosmeel koekjes

Laatst heb ik een pot kokosmeel gekocht omdat ik toch wel erg benieuwd was naar de smaak van het meelsoort. Sinds ik amandelmeel heb gekocht ben ik verliefd geworden op het aparte smaakje dat amandelmeel heeft. En als grote kokosfan moest ik dit meel soort ook maar eens gaan uitproberen. Ik ben dol op koekjes en de combinatie van kokos en koekjes lijkt me dan ook erg lekker. Wat ik gemerkt heb met de kokosmeel is dat het wat droger is van structuur. Ik heb een heerlijke blauwbessen crème gemaakt die de wat droge kokoskoekje ontzettend lekker laat smaken. Let's begin!

Wat heb je nodig?

  • 50 gram kokosmeel
  • 35 gram gesmolten kokosolie
  • 30 gram honing
  • halve banaan
1. Als eerst ga je de oven voorverwarmen op 180 graden.
2. Prak de bananen met een vork tot een mouse.
3. Meng de honing en kokosolie samen.
4. Vervolgens mix je alle ingrediënten samen tot een deeg.
5. Verdeel de koekjes over een bakplaat door er ronde balletjes van te maken en plat te drukken met je handpalm.
6. Bak de koekjes 35 minuten af in de oven.

De koekjes zijn wat aan de droge kant en daarom is het lekkerder om de koekjes te vullen met vulling.

Wat heb je nodig?
  • Bevroren blauwe bessen
  • Kwark
  • Honing
De precieuze maten kan je zelf bepalen. Door er meer honing bij te doen wordt het natuurlijk zoeter. Als eerst ga je de blauwe bessen verwarmen in de magnetron en doe je de kwark en honing bij de bessen. Roer dit goed door en je vulling is in principe klaar. Pak een koekje leg de vulling erop en druk een ander koekje goed op het koekje.


Ik ben ontzettend nieuwsgierig wat jullie van de koekjes vinden!Geen opmerkingen:

Een reactie posten