Pagina's

zaterdag 17 januari 2015

Havermout koekjes

Koekjes ow wat ben ik daar dol op, ik kan er ook geen genoeg van krijgen! Ik maak heel vaak havermout koekjes en ik krijg vaak te horen wat nou het recept is. Om eerlijk te zijn ik maak havermout koekjes altijd op gevoel en ik kijk nooit naar precieuze grammen. Maar speciaal voor jullie heb ik berekend wat en hoeveel er nou in mijn havermout koekjes gaan. Ik laat ze er altijd wat langer in zitten zodat ze wat krokanter worden en toch een echte koekjes structuur krijgen. Nou laten we gelijk beginnen ze zijn gezond, krokant en ook nog is lekker.
Wat heb je nodig?        (9 stuks)

  • 110 gram havermout
  • 2 rijpe bananen
  • topping: blauwe bessen of aardbeien 

Extra benodigdheden?
  • staafmixer
1. Als eerst ga je de oven voorverwarmen op 200 graden.
2. Prak de 2 bananen met een vork of mix het met een staafmixer.
3. Doe de havermout bij de gemixte bananen en roer dit even goed door met een vork (niet staafmixer)
4. Leg op een bakplaat bakpapier.
5. Maak met je koekjesdeeg 9 rondjes en plet ze met je vork plat. (de koekjesdeeg kan erg nat aanvoelen)
6. Druk wat topping naar keuze in het koekje.
7. De de koekjes 35 minuten in de oven.
8. En smullen maar!

Ik hoop dat jullie genoten hebben van de koekjes? Ik eet ze altijd in één keer op samen met mijn moeder.. Don't blame it on me, blame the cookies.

2 opmerkingen: