Pagina's

zaterdag 10 januari 2015

Havermout appelcake

Ik ben dol op het uitproberen van nieuwe recepten. Vaak zoek ik recepten uit en geef ik er me eigen twist aan. Maar de recept die ik vandaag met jullie ga delen heeft geen twist nodig gehad. Het is simpel, heerlijk en natuurlijk gezond. Het is een havermout appel cake van beaufood, ik volg haar al tijden op instagram en toen ik deze post voorbij zag komen wist ik het zeker ik moest en zal dit recept zo snel mogelijk maken en met jullie delen.
Wat heb je nodig?

 • 150 gram havermout
 • 2 rijpe bananen
 • 4 grote dadels
 • 2 eetlepels kokosvet
 • 2 theelepels bakpoeder
 • 3 eieren
 • 1/2 appel
 • eetlepel koekkruiden

extra benodigdheden?
 • cake vorm 
 • staafmixer of blender
1. Als eerst ga je de oven voorverwarmen op 180 graden.
2. Smelt het kokosvet tot olie in een kommetje in de magnetron.
3. Vervolgend ontpit je de dadels.
4. Mix in een blender of met een staafmixer de bananen, eieren en kokosolie tot beslag.
5. Voeg daarna de dadels, havermout en het bakpoeder toe. Blend nog een keer tot je een egaal beslag hebt.
6. Snijd de appel in dunne plakjes. 
* Ik gebruik zelf een siliconen cakeblik waardoor ik geen bakpapier in het blik hoef te doen.
7. Giet het mengsel in de cakeblik.
8. Steek de schijfjes appel naast elkaar rechtop in het beslag.
9. Strooi er als laatst een eetlepel koekkruiden overheen.
10. Doe de cakevorm in de oven voor ongeveer 50 minuten.
11. En je cake is klaar! Smullen maar.Ik hoop dat jullie net zo van de cake gaan genieten als dat ik dat heb gedaan.

10 opmerkingen:

 1. Hmmm.. dat ziet er super lekker uit! Ga ik zeker proberen! Ik vind trouwens dat je altijd echt super mooie foto's maakt.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankje wel, dat vind ik echt ontzettend leuk om te horen! Ik probeer er echt wat moois van te maken. Want als het er lekker uitziet smaakt het ook gelijk beter. :)

   Verwijderen
  2. Ik vind je echt onwijs inspirerend! Wil je misschien een keer je workout routine delen ik ben namelijk super benieuwd.. :))

   Verwijderen
  3. Ja dat lijkt me ontzettend leuk! Welke routine zou je willen zien?

   Verwijderen
 2. Ik vind ze allemaal wel leuk om te zien :p maar ben vooral benieuwd naar legday!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat is hij goed gelukt!!:) En wat een heerlijke site heb je. Liefs, Bo

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik zal iets fout doen blijkbaar, blik is nauwelijks gevuld en na het bakken 3 cm hoog. Smaakt nergens naar, met een gekke witte uitslag onderop de cake.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik zou eerlijk gezegd niet weten waar het fout is gegaan! Ben je niet perongeluk wat vergeten te gebruiken. Of heb je misschien niet goed geblend? De foto's zijn gemaakt van dit recept. Ik gebruik een siliconen cakeblik van de action (blauwe). Misschien helpt het om de havermout volgende keer van te voren te blenden tot meel.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik heb de cake net gemaakt, maar hij komt er heel kleverig uit. Het lijkt net alsof het niet gaar is. Ik moest de cake wel iets eerder uit de oven halen omdat de bovenkant aan het verbranden was. Wat kan ik hier aandoen of is het normaal dat hij zo kleverig is?

  BeantwoordenVerwijderen