Pagina's

zaterdag 20 december 2014

Kokos bananenbrood

Al tijden eet ik geen brood meer. Mijn lichaam is hier zo gewend aan geraakt dat wanneer ik wel een stukje brood eet ik last krijg van buikkrampen en maagzuur. Maar omdat ik ook gewoon een mens ben en af een toe enorme trek krijg in brood probeer ik recepten uit die toch wat weg hebben van een brood. And i love it.... bananen brood is nou eenmaal lekkerder dan normaal brood en ik krijg er ook geen buikkrampen van. Laatst heb ik een pot amandelmeel besteld en ik kon niet wachten om een heerlijke brood er mee te gaan maken. En de recept die ik vandaag met jullie ga delen is ontzettend lekker. Het heeft wel een echte kokos smaak, dus als je geen grote fan bent van kokos dan zou ik de kokos er uit laten.
Wat heb je nodig?

  • 150 gram amandelmeel
  • 40 gram geraspte kokos
  • 3 rijpe bananen
  • 3 eieren
  • 2 theelepels bakpoeder
Extra benodigdheden?
  • staafmixer of blender
  • cakevorm
1. Als eerst ga je je oven voorverwarmen op 175 graden.
2. Mix de bananen tot een puree met een staafmixer en doe vervolgens de eieren hier bij. Mix dit nog een keer goed met elkaar.
3. Doe de bakpoeder en geraspte kokos door de amandelmeel. En mix dit even met een garde.
4. Als laats gooi je de droge ingrediënten door de bananen en eieren en roer je even dit goed door met een garde.
5. Giet je beslag in een cakevorm. Zelf gebruik ik altijd een siliconen cakevorm hierbij heb ik geen bakpapier nodig en hoef ik ook geen cakevorm in te vetten.
6. Doe de cakevorm in de oven voor ongeveer 45 minuten.
7. Stop een saté prikker in je cake als er niks aan het stokje blijft plakken is je cake klaar.
8. Smullen maar!Ik ben erg benieuwd naar wat jullie van de cake vonden, want hij is heerlijk!

4 opmerkingen: