Pagina's

woensdag 29 oktober 2014

Superfood breakfast boost

Superfood een breakfast boost! Superfoods zijn natuurlijke voedingsmiddelen die buitengewone hoeveelheden voedingsstoffen bevatten. Normaal bevat een voedingsmiddel 2 eigenschappen die gezond voor je zijn. En superfoods bevatten wel 12 bijzondere eigenschappen... WOW dat is wel erg veel dacht ikzelf! Dus nu de klok een uur achteruit is en de dagen korter worden heb ik wel een extra boost nodig. En wat is nou beter dan s'ochtends al die boost te krijgen zodat ik de hele dag fit en actief ben?

 Nou wat voor toppings gebruik ik om die boost te krijgen?Ik vul een kom met kwark. Want ja ik ben nou eenmaal dol op kwark maar je kan het ook als topping gebruiken in je havermout. Ik gebruik lijnzaad, chia zaadjes, pompoenpitten, goji bessen, papaya blokjes en kokos schaafsel als topping.

Gebroken lijnzaad bevat omega-3 en 6, vitamine B1 en 2, calcium, magnesium, zink en kalium.

Chia zaden bevatten vezels, omega-3, mineralen en proteïnen.

Pompoenpitten bevatten duizelingwekkend veel vitaminen en mineralen. Onder andere vitamine E, C, B1, B2, B3, B5, foliumzuur en pirydoxine. En het is heerlijk voor de extra crunch in je ontbijt.

Goji bessen bevatten veel antioxidanten waaronder ook vitamine C. Daarnaast bevatten ze ook veel selenium, germanium, proteïnen en andere zeer goede vitaminen en mineralen. En ze zijn ook nog is lekker zoet van smaak.

Papaya blokjes en kokos schaafsel gebruik ik als topping om het wat lekker zoeter te maken.Laat in de comments achter wat voor superfoods jullie gebruiken!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten