Pagina's

zaterdag 25 oktober 2014

Let's talk about jezelf motiveren met een afvinklijst

Motivatie.... dat blijft moeilijk! Zo vaak heb ik periodes dat ik onwijs gemotiveerd ben en niet kan wachten tot ik weer een voet in de sportschool kan zetten. Maar zoals elk normaal mens heb ik motivatie nodig en is deze motivatie soms nergens te bekennen en probeer ik alles goed te praten met smoesjes. Waar ik uiteindelijk niet blij mee ben want met smoesjes behaal ik mijn doel nooit. Sinds een tijdje werk ik met een ''Sportvink lijst'' waardoor ik wel naar de sportschool moet gaan. En vandaag zal ik precieus uitleggen wat een ''Sportvink lijst'' nou precieus inhoudt.Een ''Sportvink lijst'' is een lijst dat mij gemotiveerd houd. Ik probeer mezelf te belonen door te sporten en dat doe ik met mijn lijst. Om de 2 maanden koop ik iets nieuws voor mezelf wat met sport te maken heeft. Zoals nieuwe sportschoenen een nieuwe sporttrui of wat anders. Afgelopen maand heb ik mezelf dan ook kunnen belonen met nieuwe sportschoenen (die ik hard nodig had i swear it...).
Hoe ziet een ''Sportvink lijst'' er nou uit? ik heb 8 regels wat staat voor 8 weken. Voor de regel schrijf ik de eerste datum van de week op en dat is natuurlijk maandag of course... Na de datum ga je vakjes maken dat staat voor het aantal keren dat je wilt sporten. Maak je lijst zo kleurig mogelijk want je hangt hem immers op in je kamer. Hij moet opvallen als je er langs loopt zodat je nooit meer vergeet te sporten.

Ik wil minimaal 4 keer per week sporten en elke keer als ik ben gaan sporten vink ik een vakje weg. Dit doe ik 8 weken lang en daarna beloon ik mezelf met wat nieuws. Als ik in een week niet 4 keer ben wezen sporten door bepaalde redenen schrijf ik een 'extra' neer in het vakje en moet ik volgend week 5 keer sporten in plaats van 4. Ik moet alle vakjes hebben ingekleurd want anders mag mezelf niet belonen.

Door mijn uiteindelijke beloning wat goedkoper te maken doe ik elke keer na een training een euro in mijn sportpotje (spaarpotje). Waardoor ik niet al teveel geld in één keer hoef neer te leggen.


Ik ben benieuwd of jullie deze methode ook gaan gebruiken. Laat het me weten in de comments!

2 opmerkingen: