Wat heb je nodig?
- 1 ui
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 kg winterpeen, in plakken
- 1 teen knoflook
- 700 ml groentebouillon (van tablet)
- 200 ml amandelmelk
extra nodig?
- staafmixer
Als eerst was je al je wortels en schil je de schil met een aardappelschil mesje. Snij al je wortels in plakjes. Vervolgens snij je je ui en knoflook in kleine stukjes en leg je dit apart neer op een bordje. Pak een soeppan en doe 2 eetlepels olijfolie hierin. Fruit de ui en knoflook in de olijfolie. Daarna doe je de wortels in de pan en laat je dit 5 min zitten. Roer om de 1,5 minuut zodat alle wortels wat zachter worden. Doe 700 ml water in de soeppan en 2 groentebouillon blokjes. Vervolgens doe je er 200 ml amandelmelk bij. En wacht je tot het begint te koken. Als je belletjes begint te zien doe je er nog wat peper en zout bij naar eigen smaak. En laat het nog 3 minuten zitten. Pak de soeppan en staafmixer. Begin alle wortels te pureren met de staafmixer tot dat alle wortels gepureerd zijn. Leg de pan terug op het vuurtje en laat het nog even een minuut doorkoken.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten