Pagina's

woensdag 1 oktober 2014

Havermout/Banaan pannenkoeken

Wie houd er nou niet van zondag? een dag waarbij de meeste lekker vrij zijn en alles kunnen doen wat ze willen. Voor mij betekend dat lekker aan de slag gaan in de keuken en nieuwe creaties leren als het gaat om eten. Ik ben dol pannenkoeken en heb doordeweeks hier bijna nooit tijd voor. Daarom kan ik nooit wachten tot het zondag is want dan kan ik uitgebreid gaan ontbijten. Jammie!!Natuurlijk zijn de pannenkoeken die ik maak gezond en ook makkelijk te maken. Dat moet ook wel als ik zaterdagavond uitga. Wie wil nou moeilijke recepten gaan maken als je nog aan het bijkomen bent van een wilde avond. NOU IK NIET!


Wat heb je nodig?

  • 35 g havermeel
  • 1 banaan
  • 1 ei
  • 1 theelepel bakpoeder
  • scheutje plantaardige melk

Voor de fruitsaus topping:

  • Bevroren blauwe bessen 
Doe alle droge ingrediënten in een kom. Prak de banaan met een vork in een kom doe hier vervolgend je ei bij en roer dit goed door elkaar. Vervolgens doe je alle droge ingrediënten en natte ingrediënten bij elkaar. Voeg een scheutje plantaardige melk toe, ik heb amandelmelk gebruikt. Laat je beslag 10 minuten zitten zodat het een wat dikkere substantie wordt. En je beslag is klaar om gebruikt te worden. Doe wat kokosvet in een pannetje en maak de pannenkoekjes tot je beslag op is.

Fruitsaus:
Pak wat bevroren blauwe bessen. Vervolgens leg je het kommetje in een magnetron en laat je het voor 2 minuten op de hoogste stand warm worden. En je fruitsaus is klaar om over de pannenkoeken gegooid te worden.
En smullen maar....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten